7 иновации, които ще променят живота ни

Всяка година в света се появяват нови и нови удивителни устройства и технологии. Всяко едно от тях е призвано да направи живота на човека по-прост, по-добър и по-приятен.

Днес ще ви покажем няколко иновации, които дори фантастите не са предсказали.

1. Curvilux

Група предприемачи и дизайнери създадоха първата в света умна масичка, която е разработена в духа на смарт къщите. Тя притежава ред функции, всяка от които е признава да облекчи ежедневния живот на човека.

Curvilux може да бъде лампа, будилник, безжично зарядно устройство, а също така да имитира изгрев в стаята. Разполага с аудиосистема и електронно заключване, което се управлява от смартфон.

2. FitSleep

Това устройство е разработено от китайския дизайнер Сюан Яо за подобряване на качеството на съня. То е способно да направи съня на потребителя по-комфортен.

FitSleep следи сърцебиенето и дишането на човека, създава индивидуална програма за отпускане. То определя типа мозъчна активност в стадия на дълбок сън. Устройството се поставя под възглавницата.

3. AirBar

Сензорните екрани от самото начало завладяха мобилните устройства. Само в ноутбуците те все още не са задължителна функция.

Вероятно това е свързано с нежеланието на прозводителите да внедряват сензорно управление в тази техника. Този пропуск може да се коригира с аксесоара AirBar, представен тази година на CES.

Устройството представлява набор от датчици, сканиращи движението на ръката на човека. То се свързва с компютъра чрез USB и превръща всеки екран в сензорен.

4. R&D Hikvision

Компанията Hikvision не за първи път удивява със своите невероятни творения. В началото на тази година инженери от изследователското подразделение представиха ново „смарт“ паркиране. В основата на технологията е система от роботи със специални датчици и операционна система.

Какво трябва да направите? Оставяте колата на специално място. С помощта на информационен панел поръчвате паркиране, след което идва роботът-платформа, който натоварва автомобила и го откарва до желаното място.

 

5. Silvon

Чисто спално бельо – то е залог за здраве и комфорт. В началото на тази година и в тази област се появи невероятна иновация. Става дума за бельото Silvon.

Както можете да се досетите, особеността на тази материя е, че съдържа тънки нишки сребро. Самата тъкан е памук.

Благодарение на среброто, бельото неутрализира опасните микроорганизми.

6. Zungle Panther

Очилата Zungle Panther не само изглеждат необикновени, те са такива. Пазят от слънцето, но и разполагат с вграден плейър.

7. Pilot

Тази удивителна разработка разрушава езиковата бариера между хората. С нея можете лесно да комуникирате, без да се налага да учите чужди езици.

Pilot е отличен личен синхронизиращ преводач. Той превежда в реално време. Засега борави с английски, френски, италиански, португалски и испански език. Предстои да бъде адаптиран към руски, арабски, иврит и немски език.

Може да харесате и