6 научно базирани начини да се отървете от мазнините по корема

Мастната тъкан на стомаха е лоша не само защото може да изглежда ужасно и да разстрои красотата ви.

Всъщност тя може да бъде свързана с някои заболявания, като сърдечна недостатъчност и диабет тип 2. Поради тази причина отслабването има неоспорими ползи за човешкото здраве и може да ви помогне да живеете дълъг и щастлив живот.

Обиколка на талията

Измерете обиколката на талията си. Това може лесно да се направи у дома с обикновен метър. Ако кръста ви е над сто сантиметра (при мъжете) и осемдесет и осем сантиметра (при жените), това се нарича коремно затлъстяване. В този случай трябва да предприемете някои стъпки, за да се освободите от болестта.

За щастие има няколко доказани методи, които със сигурност ще ви помогнат.

Захарта

Проучванията показват, че има вредно въздействие върху здравето на метаболизма. Когато консумирате много захар, черният дроб може да бъде претоварен с фруктоза и ще бъде принуден да я превърне в мазнина.

Безброй проучвания показват, че излишната захар, главно поради огромното количество фруктоза, може да доведе до увеличаване на мастната тъкан на корема и на черния дроб, което от своя страна може да доведе до инсулинова резистентност, както и до много метаболитни проблеми.

Течната захар (сладки напитки) в този смисъл е още по-лоша. Тези калории не са “записани” от мозъка, така че, когато пиете подсладени напитки, вие в крайна сметка консумирате повече пълни калории. Проучванията показват, че това е свързано с 60% увеличен риск от затлъстяване при подрастващи и деца.

Намалете количеството захар в диетата си, а напълно изоставяйте захарните напитки. Те включват сода и пакетирани плодови сокове. Ако искате да намалите рафинираната захар в диетата си, определено ще трябва да започнете да четете състава на продуктите на етикетите. Дори тези, които се продават като здравословна храна, могат да я задържат в огромни количества.

ВИЖТЕ ОСТАНАЛИТЕ НАЧИНИ ТУК!

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via