5 задачи, с които да помогнете на развитието си

Смятате ли, че се развивате достатъчно добре професионално? Сигурни ли сте, че се движите в правилната посока?

Ако отговорът е “не”, то от Successfulperson предлагат начин, по който да си помогнете сами. Поставете тези задачи пред себе си и ги изпълнете, за да получите по-голяма яснота за това какво наистина искате и как да го постигнете.

1. Напишете на лист житейските си ценности

Добавете и приоритетите си. Важно е да пишете на ръка, не в компютърен файл. Тази задача ще ви помогне да видите какво е най-важно за вас и какво трябва да предприемете в най-скоро време, за да се доближите до целите си.

  5 задачи, с които да помогнете на развитието си

 

2. Запишете убежденията си

Избройте всички вредни убеждения, които са се настанили трайно в главата ви. Например „ не виждам начини да печеля повече пари…” И ги заменете с положителните им противоположности – „Пълно е с възможности да се печелят пари.” Правете това упражнение поне 15 минути, дори да ви се струва, че сте изчерпали всичко, което имате да кажете по въпроса.

3. Навици

Същото трябва да направите и с навиците. Запишете ги, като срещу всеки опишете и вредното му въздействие. След това направете ясен план за избягването от тях. Сега добавете списък с полезните навици – запишете си подробно всички онези, които искате да придобиете. Опишете полезното им въздействие и съставете ясен план как да го постигнете.

4. Какъв искам да бъда?

Тук вашата задача е най-подробно да опишете какъв сте сега. Нека конспектът ви бъде повече от страница. След което напишете: Какъв искам да стана?Направете си анализ, отбележете разликите между вашето настоящо и желано „Аз” и съставете план за действие по всяка от точките.

5. Списък с мечти

Запишете всички ваши мечти, независимо какви са те. След това запишете примерната стойност на всяка от тях и сумирайте. Ще получите стойността на всички ваши мечти. Разделете я на броя години, за които искате да ги постигнете и ще получите годишния доход, при който това ще е възможно. Но не забравяйте да извадите годишната сума за разноските ви за живот – храна, комунални услуги, транспорт и т.н.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via