5 шоколада с нетрадиционни вкусове

Шоколада винаги ще е едно от най-харесваните сладки изкушения за малки и големи.

Познати са хиляди разновидности на този прекрасен десерт, но има и такива,които със сигурност не сте опитвали до сега.

Ако сте фенове на нестандартните вкусове,ви представяме пет вида шоколад заслужаващи да бъдат опитани.

1. Bonajuto със сол

Dolceria Bonajuto (Бонахуто) е най-старата фабрика за шоколад в Сицилия, която продължава да произвежда. Първата хапка от този шоколад ме разочарова. Очаквах нещо впечатляващо, а всъщност усетих нещо като разтопен долнопробен марципан и пясък в устата си. Но реших да му дам втори шанс и се радвам, че го направих. Шоколадът е с наситен вкус, леко горчив, защото е с 80% какао и сипкава текстура. Само добре тренираното небце ще усети солта, затова комбинацията сладко и солено не бива да ви притеснява.

2 Натурален шоколад Vivani с вишни

Шоколадът е с нерафинирана тръстикова захар, какаова маса и масло и парченца вишни. Всички са продукти от биологичното земеделие. Шоколадът съчетава горчиво и кисело – плътен вкус и лека закачка, която щипе върха на езика. Блокчето е изключително хрупкаво, в контраст с мекотата на плода, която се усеща много добре.

3. Жив шоколад Christov.BIO с шизандра

Защо жив – това беше първото, което ме учуди. Зададох въпроса си на представителя на Christov.BIO на фестивала на здравето. Отговорът – никой от продуктите не се обработва на температура по-висока от 45°C, което означава, че повечето витамини, антиоксиданти и ферменти в продуктите се запазва. Шоколадът е ръчно изработен от сурови зърна био какао и основно от български супер храни. Но аз исках да опитам нещо различно, затова си избрах такъв с шизандра (китайски лимонник). Шоколадът е не само красив – има отпечатана типична лятна картинка – платноходки и слънце, но и вкусен. Приятна текстура и хрупкави мини парченца с леко киселичък вкус, който действа доста разхлаждащо в горещините.

4. Casa Kakau с розов пипер и сушен ананас

Това е една от нестандартните и завладяващи комбинации, които като любител на хубавия шоколад съм опитвала. А аз съм опитвала доста! Розовите пиперчета са цели и цветът им контрастира много красиво върху кафявото шоколадово блокче. Създават приятен, земен вкус и се комбинират добре със сладостта на ананаса. Точно тези вкусове са олицетворение на добрата колаборация България – Еквадор. За събуждане пък има и шоколад с цели зърна кафе.

5. Шоколадова дъга от Гайо

Почти съм сигурна, че дъгата има такъв вкус – на шоколад, цветен шоколад, шоколад от Гайо. Жълто, зелено и розово означава шоколад с куркума с джинджифил, с чай матча и с малина. Когато за пръв път опитах чай матча, си казах разочаровано – „О, това ли било?!” Матча и шоколад обаче е съвсем друго нещо. Ако имате нужда от тонизиране в дългите летни вечери – тук има двойна доза!

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x