38-годишна търновка се сдоби с ценно наследство от холандка

Тя спечелила обичта на жената с трудолюбие, коректност и отдаденост.

Щедро наследство от покойна холандка получи търновката Калина Караянева, която помагала в домакинството на жената от Холандия повече от 10 г.

Навремето нашенката заминала за Холандия, тъй като дълго време била безработна. След разочарование в птицеферма в страната на лалетата, късметът й проработил и попаднала в дружелюбно холандско семейство от гр.Волендам. Наели я за домашна помощница. Калина поддържала домакинството и се грижела за двете кучета. Фамилията имала един син, който пораснал и създал свое семейство. През 2013 г. мъжът починал, а скоро възрастната му съпруга се разболяла. Получила нарушение в зрението. Състоянието й се влошило и повече от две години била на легло. Калина полагала всички необходими грижи за нея.

В знак на благодарност старата госпожа завещала един от имотите си на 38-годишната търновка.

Преди около 3 години починала, а домашната помощница събрала нещата си и се изнесла от жилището. Синът на починала обаче я потърсил по телефона наскоро и съобщил, че майка му й е завещала една от къщите, които покойните му родители били купили на млади години.

Търновката първоначално отказала, но наследникът настоял, тъй като това било последното желание на майка му. Тя се съгласила да стане собственик на имота. Младият холандец дори предложил да й помогне да се пресене в новия си дом и да й даде препоръки за работа. Тя обаче още не е решила какво ще прави с къщата, тъй като гурбетът я откъснал от приятелите й в България. От друга страна Калина не успяла да създаде свое семейство и у нас има само сестра.Домашната помощница е пред дилема да остане завинаги в Холандия или да продаде имота и да си купи жилище у нас.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via