15 високоскоростни автомобила ще преследват нарушителите по магистралите

Нови 15 високоскоростни автомобила на пътна полиция ще преследват нарушителите по магистралите в страната. За да не бъдат разпознавани екипите, автомобилите няма да имат обозначителни лога и надписи, съобщи в Пловдив зам.-директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ Тодор Гребенаров.

Така наречените „бегачки“ ще бъдат позиционирани на отсечки, където любителите на високи скорости обичат да изпробват възможностите на колите си.

Чрез Фонда за безопасност на движението ще бъдат закупени още 200 полицейски коли за сектор „Пътна полиция“, съобщи Гребенаров. Това се очаква да се случи до края на годината. 120 от тях ще бъдат с високо технологични параметри.

Колите ще са комбита, за да може в тях да бъдат поставяни апаратурата и документите на съответния екип. Останалите 80 автомобила ще бъдат високо проходими, за да могат да реагират при бедствия и аварии.

Подобряването на материално техническата база е един от способите, с които министерството планира да ограничи пътния травматизъм, коментира главният секретар на МВР комисар Ивайло Иванов.

Контролът по пътищата ще бъде засилен, предстои закупуване и на нови камери. Следващите месеца министерството е планирало и закупуване на нови тестове за наркотични вещества.

Следвайте ни в социалните медии