fbpx

Диамантеният милиардер Ехуд Ланиадо умира в операция за уголемяване на пениса

1 737

Белгийско-израелският милиардер Ехуд Арие Ланиадо, наричан и Диамантения крал, почина по време на операция за увеличаване на пениса.

Ехуд Арие Ланиадо е един от най-големите международни експерти в оценката на необработени диаманти.

56-годишният предприемач си отиде в неделя, в частна клиника в Париж.

Причината за смъртта на мъжа е сърдечен удар. Това пише на сайта на неговата компания Омега диамант със седалище в белгийското пристанище Антверпен. Инфарктът е бил получен по време на хирургическата интервенция, допълни още лондонското издание.

Ланядо бе смятан за един от най-богатите европейци. Точни данни за неговото състояние обаче все още не са излизали. Според наличната информация покойният притежаваше една от най-скъпите сгради в Монако, чиято цена се определя на 34 млн. паунда. За него се смята, че е бил притежател на луксозни недвижими имоти в Лос Анджелис, Ница и Монте Карло.

Покойният започна кариерата си в Тел Авив като дребен търговец на бижута. По-късно той създаде мрежа за покупка и продажба на скъпоценни камъни, която действаше в Африка, Азия и Европа. Ланядо продаде най-скъпия диамант в света Blue moon of Josephine. Купувачът бе бизнесмен от Хонконг, а сключената през 2015 г. сделка бе за 48 млн. евро.

Ланядо имаше проблеми с властите в Белгия. През 2013 г. той бе обвинен в контрабанда и данъчни измами в особено големи размери. Диамантения крал и неговият съдружник Силвен Голдберг платиха 130 млн. евро в хазната, за да се спасят от съдебно преследване. Данъчните в западноевропейското кралство започнаха наскоро ново разследване. Двамата трябваше да дадат показания пред прокуратура в Антверпен на 14 март.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...