10 забавни съвета за бягство от жегата без климатик

Да започнем хронологично. От древността до наши дни (като изключим климатика) методите за бягство от жегата са си все същите – вода и вятър. Ако ни мързи или нямаме възможност да се изкачим по-нависоко – сред снеговете на Килиманджаро или ледените полета на Антарктика, у дома средствата се броят на пръсти. Важното обаче е, че ги има:

1. Добра идея например е изстуденото шампанско. Но напоследък цената на черният хайвер доста скочи. Така че този метод за прогонване на жегата е икономически неизгоден. Същата пречка (от финансов характер) вероятно ще ви възпре да го използвате и за къпане. Но шегата настрана…

2. Един от най-древните и ефикасни методи от древността си остава хладката, с аромат на мента, вана. Макар че не е с магарешко мляко (по примeра на Клеопатра), тя не само ще ви охлади и ободри, но и ще ви подмлади.

3. Обуването на мокри чорапи е по-печелившият вариант за охлаждане пред топването на краката в леген със студена вода. Преимуществото на този избор е, че с мокрите чорапи може и да си полегнете, даже и да си облегнете краката на стената.

4. Ефектът от горния вариант ще се подсили още повече, като предизвикате въздушно течение. Начините са елементарни. Отваряте широко външната врата и тази към балкона. Или… зейвате прозореца и в другия край на помещението, пускате абсорбатора на пълна мощност.

5. Друг начин е да обещаете на малчугана, на когото и без това не му се спи и се чуди какво да прави в следобедната жега, сладолед или кино, като го накарате да отваря и затваря вратата на стаята, в която сте се окопали.

6. Приспособете си пулверизатори от изпразнени вече шишета от препарат за миене на прозорци. Въоръжете с тях себе си и малолетната част от семейното войнство и организирайте повсеместна битка в стил: „превърни противника в мокра кокошка”.

7. Ако разполагате с двор, няма да сбъркате, ако си сътворите малка дъждовна буря с помощта на градинския маркуч. Само внимавайте да не попадне в ръцете на играещия наблизо малчуган. Тогава вече може да настъпи истинско стихийно бедствие.

8. Поканете утринната прохлада в дома си, като сутрин рано отворите всички възможни прозорци и врати. След това затворете плътно и спуснете щорите. Едва в късните часове на деня отново приветствайте живителния полъх на лятната вечер. Разпилейте косите си под порива на вятъра и призовете любимия.

9. В широк плитък съд сложете кубчета лед от фризера. Най-бърз ефект ще постигнете, ако от едната страна на съда поставите вентилатора. Част от леда може да увиете в пешкир и да го сложите върху челото си – най-горещата част от тялото. Запазете едно кубче лед и за деколтето – в случай че тръгнете да съблазнявате с него разгорещения си партньор.

10. Освежете и овлажнете въздуха в задушните стаи на дома си, като намокрите нагорещените завеси. И ако жегата продължава да е нетърпима, какво още се чудите. Кофа студена вода ще ви свърши чудесна работа. Още по-добре, ако са две – едната изливате бавно върху главата си, а другата лисвате с широк замах върху пердетата. Така де, шегуваме се…

И на финал, ако досега още не сте го направили, грабвайте куфара и към морето. Фунийка сладолед и морските вълни насреща е най-добрата рецепта!

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via