10 начина да се помирите с любимия

Разногласията често водят до спорове между двойките. Има ли въобще начин да не се караме? Най-вероятно не. Всички двойки спорят, но ние ви предлагаме 10 съвета как по-бързо да се помирите.

1. Бройте до 10

Когато чуете нещо, което не харесвате или не сте съгласни с него, поемете дълбоко въздух и бройте до 10. Не искате да нараните партньора си несъзнателно, нали?

2. Измислете си специален “стоп” сигнал за двама ви

Когато несъгласието с партньора ви достигне до преломна точка, е много важно да спрете всички битки, като използвате таен сигнал, за който и двамата сте се съгласили. Може да е жест или забавна дума, например. Сякаш се опитвате да изпратите на половинката си съобщение, че ви остава малко, за да преминете границата си на търпение.

10 начина да се помирите с любимия

3. Не се опитвайте да спечелите

Не е това, което искате, нали? Не трябва винаги да сте прави. В спор с любимия ви няма такова нещо като прав или грешен. Дори да мислите, че имате повече право, това няма да е важно след това. Опитайте и ще забележите разликата.

4. Някои теми не си струват караниците

Напълно нормално е да имате различно мнение, особено когато трябва да привикнем към начина на живот на други хора. Но има теми, които не си струват споровете и в дългосрочен план само биха причинил стрес и разочарование. Изберете умно кои каузи заслужават вашето време и кои не.

5. Прегърнете партньора си

Когато има неразбиране или конфликт, последното нещо, което искате, е да имате физически контакт с този пред вас. Въпреки това, всеки контакт ви напомня, че обичате този човек и искате да бъдете заедно. Не се страхувайте да помолите за прегръдка и бъдете достатъчно щедри да дадете и вие. Това може да ви помогне да избегнете по-голям спор.

6. Направете нещо невъзможно

Нека да си признаем, ние сме склонни да интерпретираме всичко, което нашите партньори правят или казват във връзка с тяхното минало, с негативна нагласа. Ако той не измие чиниите, е тъй като никога не ви е помагал в кухната. Ако той забрави специален повод, е тъй като никога не го е било грижа достатъчно за връзката ви. Направете това “невъзможно” нещо: Опитайте се да разберете защо той се чувства по този начин и се постарайте да преобърнете нещата. Това ще промени цялата природа на вашите взаимодействия. 7. Нормално е да си легнете ядосанМакар това, което смятаме, експертите са на мнение, че не винаги е задължително да стигаме до консенсус в деня на големия спор. Дайте си време, починете си достатъчно и се опитайте да станете по-рано на следващия ден. Не се притеснявайте, нищо лошо няма да се случи на връзката ви през нощта.8. Внесете малко хуморКажете някоя шега. Това е прекрасен начин да разчупите напрежението. Не се опитавайте да бъдете иронични или жестоки към половинката си – само един невинен жест или забавна дума помагат.9. Знайте си позициятаВинаги трябват двама човека и две позиции, за да сте стигне до спор. Докато дишате дълбоко за 10 секунди, помислете какво точно ви кара да се чувствате ядосани и причинява дискомфорт. Не се страхувайте да поемете отговорност.10. Осигурете доза удоволствиеСредата около вас и вашия партньор има собствено влияние върху връзката ви. Негативната атмосфера лесно може да превърне несъгласието в голям спор. Ако сте гладни или мястото е пълно с шумни хора, правейки го невъзможно за разговаряне, напрежението със сигурност ще се увеличи. Помислете за нещо приятно, което може да бъде добре за вас и половинката ви, като например хубава напитка. Така и двамата ще осъзнаете, че не е правилното време за караници, а за вечеря и релакс.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via