Първи СНИМКИ на кучетата-убийци, нахапали и разкъсали Димитър! (Снимки)

39-годишният Димитър, който вчера бе нападнат от пет кучета порода “Кане Корсо” в софийското село Владо Тричков, е починал от остра кръвозагуба, след като е бил буквално разкъсан от озверелите животни. Мъжът е бил нападнат от кучетата, докато е носил в ръцете си носил кафе и лимонада, разхождайки се из селото. Това съобщиха на пресконференция от МВР и прокуратурата.

Ужасяващи подробности за трупа във Владо Тричков, разкъсан от 5 кучета Кане корсо.

Йордан Карагьозов с едно от кучетата си.

Директорът на МВР-София старши комисар Николай Спасов и уточни, че собственикът на кучетата бил намерен за няколко часа и задържан. На 41-годишния Йордан Карагьозов е повдигнато обвинение за това, че не е положил достатъчно грижи за животните. Той ще остане в ареста за 72 часа. Пред криминалистите мъжът признал, че кучетата-убийци са негови.

Те били отглеждани във вилата на Йордан, която е в близост до мястото, където бил нападнат 39-годишния Димитър.

Карагьозов отглеждал кучетата във вилата си във Владо Тричков.

Когато кучетата атакували жертвата си, собственика го е нямало, допълни Спасов.

“Разследването за тoва деяние започна под надзора на Окръжна прокуратура – София, тъй като има настъпила смърт. Но след извършена аутопсия днес се установи, че лицето е починало от кръвозагуба и е наядено от кучета. През 2016 г. срещу Карагьозов имало сигнал и е бил предупреден да се грижи за кучетата, като общината в Своге е трябвало да проконтролира това”, каза пък окръжният прокурор на София Наталия Николова.

Тя обясни, че към настоящия момент са извършени два огледа на местопроизшествието. Петте кучета пък са иззети и са настанени във ветеринарна клиника, като им е назначена дентална експертиза.

В профила на собственика във Фейсбук има много снимки на домашните му любимци, Снимка: Facebook Починалият мъж е живеел в селото и се е грижел за болната си майка, уточнява dir.bg. Той също е имал куче, но по време на нападението то не било с него.

Следвайте ни в социалните медии