Първи подробности за мъжа, който бе разкъсан от 5 кучета!

По откритото тяло на 39-годишния мъж в село Владо Тричков няма следи от огнестрелно оръжие. Това каза на брифинг директорът на ОДМВР – София старши комисар Николай Спасов.

„Вчера е получен сигнал за това, че в района на село Владо Тричков, местност „Говедарника“, е намерен труп на човек. Незабавно на място са изпратени сили на РУ – Своге, които откриват мъж, чиято самоличност не беше установена на момента. Тя става ясна след около час – 39-годишен мъж, който живее в района на селото“, заяви Спасов, цитиран от Фокус.

Той уточни, че раните по тялото най-вероятно са от животни и около него е имало следи от животно.

По думите му не е имало рани от огнестрелно оръжие.

„Беше установено, че в близост до намерения труп има имот с няколко кучета, като на място колегите установяват 5 кучета, както и собственикът им. Кучетата са взети и са настанени във ветеринарна клиника, а собственикът е задържан за 24 часа“, обясни Спасов.

„На собственика на кучетата, които са причинили смъртта на 39-годишния мъж в с. Владо Тричков, ще бъде повдигнато обвинение“, каза пък софийският окръжен прокурор Наталия Николова.

„Разследването за това деяние започна под надзора на Окръжна прокуратура – София, тъй като има настъпила смърт. Но след извършена аутопсия днес се установи, че лицето е починало от кръвозагуба и е наядено от кучета“, заяви Николова.

Тя обясни, че към настоящия момент са извършени два огледа на месторпоизшествието.

„На кучетата е назначена дентална експертиза. Предстои предяваване на обвинение, че не са положени достатъчно грижи за кучета, в резултат на което са причинили смъртта на 39-годишен мъж. Обвинението ще бъде повдигнато до довечера и обвиненият ще бъде задържан за 72 часа“, обясни прокурорът.

Следвайте ни в социалните медии