Първи подробности за ужасяващото убийство в Пловдивско

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 68-годишната В. Х. за това, че на 13 януари в пловдивското село Труд е умъртвила умишлено 73-годишния К. Х.

Те били съпрузи, но отношенията между тях били влошени от много години. Двамата живеели в с. Труд в една къща, но на различни етажи и с отделни домакинства.

На 13 януари по обяд обвиняемата попитала на висок глас съпруга си дали знае къде се намират ключовете й, тъй като не можела да си ги намери.

Той отговорил, че не ги е виждал и я посъветвал да си ги търси сама. По-късно в къщата пристигнали гости на К. Х., негови съседи и приятели. На тях той им казал, че на другия ден щял да ходи в болница в Пловдив, за да си прави медицински изследвания. Няколко часа по-късно те си тръгнали.

След това К. Х. влязъл във външната баня, за да се изкъпе. Обвиняемата го последвала и попитала отново къде са й ключовете. Между двамата възникнал скандал, при който К. Х. грабнал дървен налъм и посегнал да я удари.

Жената вдигнала ръката си, за да се предпази. В този момент мъжът изпуснал налъма и счупил огледалото. Частите от него наранили краката му.

Словесният спор прераснал в боричкане, при което двамата паднали на пода в банята. Обвиняемата В. Х. успяла да хване съпруга си за врата с двете ръце, започнала да го стиска силно, докато в един момент той престанал да диша.

Жената забърсала банята с хавлиена кърпа, поставила я в найлонова торба и изхвърлила в контейнера за смет, заедно с налъмите.

На 14 януари обвиняемата отишла на работа, като не споделила с никога за случилото се. Същия ден приятели на К. Х. го потърсили в дома му и го открили мъртъв в банята. Те подали сигнал в полицията.

По делото е изготвена съдебномедицинска експертиза, според която причината за смъртта на К. Х. е удушаване. Спрямо обвиняемата В. Х. е взета мярка за неотклонение „задържане под стажа“.

Дни след убийството основната версия, която се коментираше като мотив, беше, че Костадин бил прехвърлил свой имот на любовница, което разгневило жена му.

Следвайте ни в социалните медии