Жестокото убийство в Пловдивско!

Пенсионерката от пловдивското село Труд удушила мъжа си, защото я биел. 67-годишната Веска Хаджийска е арестувана от полицията в Пловдив за 72 часа. Престъплението се е разиграло в семейната къща на старците в село Труд, пише „Телеграф”.

Пред криминалистите възрастната жена се оправдала, че удушила Костадин, защото той я биел. Тя убила възрастния си съпруг на 13 януари, след което направила опит да прикрие стореното. На следващия ден дори отишла на работа, а трупът бил намерен от приятел на жертвата. Човекът не можел да се свърже с Костадин по телефона и отишъл в дома му да го потърси.

В същото време никой от съседите не е чувал от голямата двуетажна къща на Хаджийски да има викове, скандали и крясъци. Затова и първоначално хората не заподозрели, че е било извършено убийство. Те мислели, че Костадин Хаджийски, на 73 години, е получил инфаркт или инсулт, докато е бил в банята. И че при падането си се е порязал фатално по крака.

„Когато видяхме, че къщата на Хаджийски е оградена от полицейска лента и толкова много криминалисти, си помислихме, че разследват смъртта му, защото се е порязал. Да не би някой да е влязъл в тях, за да граби и да го е убил. Никога не сме подозирали, че може леля Веска да прояви насилие. Той трябва да е бил с вързани ръце, за да успее тя да го удуши”, коментираха съседите на семейството.

Самото убийство се разплело чак след аутопсията, когато съдебните медици констатирали насилствената смърт. Тогава баба Веска била закопчана и пред разследващите признала за стореното. Тя и Костадин не се разбирали след смъртта на сина им. Той починал преди 5-6 години от инфаркт. Бил млад, на около 40 години, но не се бил женил и не оставил след себе си деца. Така Веска и Костадин Хаджийски продължили живота си в самота, без внуци и други деца. Въпреки възрастта си, тя работела като счетоводител в търговска фирма за продажба на селскостопански продукти и препарати. Костадин карал служебен бус и според съседите му работел като шофьор в търговиите в Пловдив. Двамата живеели в голяма двуетажна къща в квартал „Гарванци”, като всеки един от двамата съпрузи обитавал отделен етаж.

„Веска е слаба, изпита, съсухрена у грохнала жена. Не вярваме да има силата да удуши Костадин, който беше напълно здрав и як мъж. Не вярваме да го е удушила, но всичко е възможно”, коментираха още комшиите.

Следвайте ни в социалните медии