Папа Франциск кацна в България

Папа Франциск кацна в българската столица София. За първи път от 17 години глава на Римокатолическата църква пристига на посещение в България.

За първи път папа ще влезе в храм-паметника “Свети Александър Невски”. Хиляди вярващи от цял свят са в България, за да присъстват на литургията, която Светия отец ще отслужи утре в Раковски, където е най-голямата католическа общност у нас.

Заедно с представители на различни вероизповедания, Франциск ще се включи в събитие за мир в София, с което официалната част от визитата ще приключи.

Малко след 10 часа папа Франциск слезе от самолета и стъпи на българска земя. Папата беше посрещнат от министър-председателя Бойко Борисов на летището. Малки деца в народни носии подариха букети цветя на папата, който ги погали по главата.

Министър-председателят Бойко Борисов ще подари златовезана икона, омофор и българско кисело мляко на Негово Светейшество Папа Франциск, съобщиха от правителствената информационна служба. Премиерът ще връчи даровете си на Светия отец още на летището, където посрещна папата.

Премиерът Борисов и папа Франциск провеждат среща на четири очи в правителствената ВИП зала на аерогарата. Това е 29-ото апостолическо пътуване на папа Франциск в чужбина след избирането му за глава на Римокатолическата църква през 2013 година.

Следвайте ни в социалните медии