Здравният министър обяви кога ще имаме достатъчно лични предпазни средства

Създадена е необходимата организация между институциите, с цел координиране на действията за защита на хората в ситуацията. Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на срещата за борбата с COVID-19, при президента Румен Радев.

Припомняме, че президентът свика среща, на която да бъде обсъдено изпълнението на мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19 в България.

На срещата присъстват министър-председателят Бойко Борисов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, главният секретар на МВР Ивайло Иванов, началникът на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски, директорът на Главна дирекция „Пожарна и аварийна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

“От днес влиза временна забрана за влизане на лица от 17 държави с пик на коронавирус. Работим изключително добре с Националния щаб, всички техни предложения се оформят като заповед”, разкри Ананиев.

“С всеки изминал ден попълваме потребностите от апаратурата и лични предпазни средства. Започнахме с отваряне на държавния резерв, продължихме с дарения и доставки от Турция. Министерски съвет прие решение, с което предлага на НС да ратифицира споразумението за общоевропейски поръчки, което също ще допълни необходимите средства от предпазни средства”, каза здравният министър.

Ананиев допълни, че до 1-2 седмици държавата ще има достатъчно лични предпазни средства.

“Ще предложим да се удължи и срокът на ТЕЛК решенията, които изтичат по време на извънредното положение”, коментира здравният министър.

Следвайте ни в социалните медии