Ето тези етерични масла ще забавят стареенето на кожата Ви

Стареенето е нещо, което не може да се предотврати, но преждевременното повяхване на клетките и сигналите за това по кожата могат да бъдат избегнати в голяма степен.

Признаците на преждевременно стареене отнемат от чара и младостта на кожата. Бръчките, старческите петна, отпуснатата кожа и сивата коса са най-големите врагове на младежкия вид и излъчване на жената. Никой не иска тези признаци да се появят по-рано, отколкото се очаква. Правилната грижа за кожата, здравословният начин на живот, здравият сън от 6 до 7 часа дневно и придържането към здравословна диета е добър начин да изглеждаме добре. Освен тези средства обаче, съществуват и много етерични масла, които помагат за предотвратяването на стареенето на кожата и признаците на това. Успокояващият им аромат е с не по-малко значение за тяхното положително влияние, тъй като той допринася за премахване на стреса – друг важен фактор за преждевременното стареене.

Етерично масло от лавандула

Когато говорим за красота, маслото от лавандула заема челните позиции в класацията. Подходящо е за всеки тип кожа.
Високото съдържание на антиоксиданти в лавандуловото масло предпазва кожата от вредните свободни радикали, както и от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето. В допълнение, то насърчава и добрия сън – една от тайните за безупречен вид и млада кожа.

Масло от семена от нар

Семената от нар са друг отличен източник на масло против стареене на кожата и препоръчвано природно средство в терапията на рак. Нарът се свързва с антиейдж ефект още от древни времена и най-силно действащата му форма е именно маслото. Неговите мощни антиоксиданти се борят и поправят щетите причинени от свободните радикали, слънцето и факторите на околната среда върху кожата. В него се съдържат полифенолни съединения, които предотвратяват ултравиолетовото увреждане и образуване на бръчки. Тъмночервеният цвят на маслото се дължи на биофлавоноидите в него. Способността да предпазва кожата от увреждане от слънчевите лъчи прави възможна употребата му и като естествен слънцезащитен крем. Маслото укрепва външните слоеве на кожата и поправя дълбоките. Също така, увеличава производството на колаген, за да подобри кожната еластичност.

Масло от шипка

Етеричното масло от шипка е друга съставка, която трябва да включите в продуктите си за красота и здрава кожа. Антиоксидантите в маслото от шипка помагат за подобряване на еластичността на кожата и здравината й, а също и за редуциране на признаците на стареене, като фини линии, дълбоки бръчки и кафяви старчески петна. Това е едно от малкото етерични масла, които съдържат високи нива на ретинол (витамин А), който предотвратява появата на признаци на стареене на кожата. Също така, насърчава растежа и регенерацията на нови кожни клетки, което спомага за забавяне на стареенето по кожата. Високата концентрация на антимикробни и противовъзпалителни съединения помага за контрола на кожни заболявания като псориазис и дерматит.

Масло от жожоба

Маслото от жожоба е едно от най-хидратиращите масла в целия свят. В него се съдържат множество полезни съставки, включително витамин Е, витамин В-комплекс, силиций, хром, мед и цинк. Важна особеност на маслото от жожоба е, че е изключително богато на йод и може да запълни йоден дефицит в организма. Важна особеност на маслото от жожоба е способността му да контролира нивото на омазняване на кожата и да премахва натрупванията от излишен себум. Той е мощно естествено средство за лечение на екзема, както и домашен лек за акне, плюс редица други кожни условия. Като успокояващо средство, маслото от жожоба овлажнява кожата и предотвратява раздразненията, петната или лющенето на кожата.

Масло от роза

Когато говорим за ефективни етерични масла за кожата не можем да не споменем и розовото етерично масло. То е отлично хидратиращо и избелващо средство. Ефективно е и като средство против стареене на кожата. Високата концентрация на антиоксиданти в него помага за предотвратяване и забавяне на образуването на фини линии и бръчки. Плюс това, оказва добре изразено противовъзпалително действие, допринасящо за намаляване на зачервяванията и възпаленията.

Етерично масло от здравец

Маслото от здравец е друг добър избор, за запазването на кожата млада и предпазването от преждевременно стареене. Антиоксидантите в това масло помагат за подобряване на еластичността и стягане на кожата, като по този начин се намалява появата на бръчки, старчески петна и фини линии. То, също така, стимулира кръвообращението точно под повърхността на кожата, което е важно за безупречна кожа и общо физическо здраве. Маслото от здравец насърчава здравето на клетките и поправянето на увредените клетки, както и образуването на нови. Помага за регулиране на производството на себум и има терапевтичен ефект при акне. Помага в терапията на дерматити и други заболявания на кожата.

Масло от морков

Етеричното масло от семена на морков действа регенериращо на кожата и помага да се запази млада и безупречна в продължение на години. Маслото от семена от моркови, добито чрез процес на парна дестилация е с високо съдържание на витамин А. Този витамин е мощен антиоксидант, който помага за предотвратяване на увреждането на кожните клетки от свободните радикали. Каротеноидите в маслото подмладяват клетките на кожата и подпомагат процеса на детоксикация, който е от съществено значение за здрава и блестяща кожа. Това масло също предпазва кожата от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето и помага поправянето на увредената кожна тъкан.

Следвайте ни в социалните медии