Ето какво време ни предстои през уикенда

В последния работен ден за седмицата ще бъде слънчево, но в часовете преди обяд на места в низините и котловините ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб, в Източна България до умерен западен вятър. Максимални температури между 5 и 10 градуса, в София около 7.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максимални температури на въздуха 6 – 7, температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра 4-5, на 2000 метра около минус 1 градуса.

В събота от запад облачността, средна и висока, ще се увеличава следобед и през нощта срещу неделя и ще се вплътни. Минималните температури ще бъдат между минус 5 и 0, а максималните – между 5 и 10 градуса.

В неделя ни очаква рязка промяна на времето като ще преобладава облачно време; на места ще превалява, предимно слаб сняг. С умерен и временно силен вятър, отначало от север-северозапад, по-късно – от североизток, ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават.

Вятърът ще е силен и студен със скорост до 70-80 километра в час. Дневните температури ще паднат рязко до към 1-2 градуса, информира NOVA.

Кулминацията на валежите от сняг ще е в южните части на Гърция и в азиатската част на Турция, където ще падне до метър нов сняг.

Следвайте ни в социалните медии