Въоражени цигани нападнаха полицаи

Въоръжени с дървени колове, вила и коса цигани нападнаха полицаи и потрошиха две патрулки тази нощ в плевенското село Буковлък, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Плевен.

Снощи в 23.30 ч. в Първо РУ в областния град е получен сигнал за нарушение на нощната тишина в Буковлък. При пристигане пред адреса полицейските служители заварват група от около 10 човека с дървени колове, вила и коса. На мястото е присъствал и кметът на селото. Местните жители посрещнали служителите на реда с викове и агресивно поведение. Те нападнали полицаите и започнали да хвърлят камъни по служебните автомобили на полицията и кметството на селото.

Незабавно към местопроизшествието са насочени допълнителни сили на Областната дирекция, екипи на сектор “Пътна полиция” и Второ РУ.

Нанесени са щети по преден десен калник на служебен патрулен автомобил, вследствие на удари с крак. По служебен автомобил, собственост на кметство Буковлък, има материални щети по задната част на колата и страничните огледала за задно виждане, вследствие на хвърлени камъни.

Общественият ред в селото е възстановен около 0.30 ч.

Трима души са задържани – 16-годишен, 45-годишна и 44-годишен. Уведомен е дежурен прокурор в Плевен, образувано е досъдебно производство.

Следвайте ни в социалните медии