Живакът стига 33 градуса!

На истинско лятно време ще се радват жителите на Централна България във вторник, сочи прогнозата за времето на НИМХ.

През нощта над Западна България облачността ще се разкъса, а до сутринта – и ще намалее до предимно ясно. По-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, но без съществени валежи. Ще продължи да духа слаб до умерен югоизточен вятър.

Във вторник ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони в Западна България ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен южен вятър и дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще са между 28 и 33 градуса, за София – 28.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури на въздуха ще са в интервала 22-25 градуса. Температурата на морската вода е 16-18 градуса, а вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа силен, по билата – и временно бурен, южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22 градуса, на 2000 метра – около 14 градуса.

Следвайте ни в социалните медии