Бебе на осем дни почина в линейка

Бебе на осем дни почина, след като е било докарано в критично състояние в Спешното отделение на МБАЛ – Асеновград.

При пристигане в болницата новороденото дишало трудно, затова лекарите от спешния сектор му направили интубация. При процедурата са открили мляко в трахеята, стабилизирали са го, доколкото е било възможно и с линейка са го изпратили към Пловдив. По пътя обаче, то починало, пише DC news.

Трагедията се е случила в неделя в село Боянци. Детето е родено Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ – Асеновград. Раждането е преминало нормално и след пет дни престой в болницата, майката и бебето, което е първо в семейството, са изписани.

“Бебето е било напълно здраво при изписване от болницата”, коментира управителят на МБАЛ – Асеновград д-р Иван Червенков. Здравословното му състояние потвърди и лекарят, който е извършил посещение в дома на родилката веднага, след прибиране вкъщи. „При прегледа не се установи никакъв проблем“, каза д-р Николай Димов, общопрактикуващ лекар.

Предстои проверка на цялата документация по случая. За момента никой не потвърди дали е извършена аутопсия на бебето и конкретна причина за смъртта. Няма информация и за повдигнато обвинение от страна на родителите.

Следвайте ни в социалните медии