Турски митничари заловиха нелегален внос на папагалчета от България

Пратка с 45 папагалчета залови турската полиция при опит да бъдат внесени нелегално от България. Птиците са открити в лек автомобил с български номер. Задържани са двама души с български паспорти.

Нелегалният трансфер и търговията с животни, включително папагали, е забранен според международните договорености CITES.

По подаден сигнал екипи от специализираното звено за нелегален трафик и организирана престъпност на истанбулската полиция проследили група, за която били подадени сведения, че внасят котрабандно от България папагалчета, които се продавали на пазарите в Истанбул, съобщава БТА.

Екипите проследили лека кола с български номер след влизането й от ГКПП Капъкуле, за която получили сигнал, че пренася нелегален товар.

Полицаите спрели колата на гишетата на Махмутбей на влизане в Истанбул. При обиска били открити 45 броя папагалчета, внесени от България.

Арестувани са двама души, които се разследвали в истанбулската полиция за нелегален транфик на животни, пише dir.bg.

Малките вълнисти папагалчета са много популярни в Турция, турците ги наричат “мухаббет кушу” (птиче за разговорка, обич). В Истанбул и Бурса има големи открити птичи пазари, на които се продават различни видове папагали.

Следвайте ни в социалните медии