Таня Михайлова заяви ще бъде ли удължена учебната година

Националната грипна епидемия е до 11 март включително. Припомням, че не МОН, а районните здравни инспекции взимат решението за грипните ваканции, които следят броя на заразените на 10 000 души. Това заяви в сутрешния блок на bTV заместник-министърът на образованието Таня Михайлова.

Тя обяви, че грипната ваканция в Пловдив ще бъде удължена с още, тъй като има увеличение на болните от грип.

,,Учениците трябва да бъдат в дома си, а не да се събират на обществени места. Когато има болни ученици, най-добре е да останат първите дни вкъщи”, каза още Михайлова.

,,Средният брой неучебни дни са между 6 и 16 за различните области. Системата може да ги поеме, материалът ще бъде преструктуриран, като важна е и ролята на учителя. В случай че грипната ваканция се удължи, то такива теми, които не са усвоени достатъчно, няма да бъдат включени в националното външното оценяване за след 10-и, 4-ти и 7-и клас”, информира още заместник-министърът.

,,Следим ситуацията с коронавируса. Ще се вземе най-доброто решение за учениците, поддържаме и връзка с учителите. Отложени са олимпиади и състезания, които вероятно ще се проведат и на един по-късен етап. На този етап няма условия за удължаване на учебната година”, допълни в заключение Таня Михайлова.

Следвайте ни в социалните медии