Съдят семейна двойка, защото публично показали кадри от сватбата си

Семейна двойка от Калининград се оказа зад решетките, след като публикува в социалните мрежи снимки и видеокадри от собствената си сватба. Младоженците се оказаха в полезрението на специалните служби, тъй като на фотосите попаднал действащ сътрудник на Федералната служба за сигурност /ФСБ/ и така неговата самоличност била разсекретна. Служителят на ФСБ бил сред гостите на сватбеното тържество, пише “Монитор”.

Мъжът и жената са задържани в следствения арест и вече им е повдигнато обвинение в държавна измяна. Най-вероятно Антонина Зимина и Константин Антоница скоро ще застанат пред съда и, ако вината им бъде доказана, ги заплашва до 20 г. затвор.

По непотвърдени данни, разсекретният сътрудник на спецслужбите са казва Максим и работи в контраразузнаването, където бил ценен кадър. Навремето той учил заедно със Зимина в Балтийския университет. Очевидци разказват, че по време на сватбата Максим ни най-малко не криел какво работи и дори раздал на присъстващите свои визитки. Освен това охотно се снимал с младоженците и останалите гости, разказват роднини на Антонина.

Обвиняемите не признават вината си и твърдят, че не са имали достъп до никаква държавна тайна. Замина е независим експерт в Клуба на приятелите на Фонда за подкрепа на публичната дипломация, а съпругът й е юрист по образование, като по-рано е работел в правителството на Калининградска област.

Следвайте ни в социалните медии