Простреляха сръбски футболист в дома му в Атина

Бившият футболист на “Ювентус”, “Лацио” и националния отбор на Сърбия Дарко Ковачевич е бил прострелян пред дома си в Атина, съобщават медиите в Гърция.

Той е без опасност за живота, прегледан е в болница, а след това се е прибрал вкъщи.

Нападението се е случило пред дома на бившия нападател във вечерта на сръбската Коледа (7 януари), докато той е паркирал. Стрелецът е излязъл от автомобил, запътил се е към Ковачевич с насочен пистолет и е стрелял.

“Инстинктивно се хвърлих надясно, след това стреля по мен. После се качи в автомобила и побягна”, разказва сърбинът пред гръцки медии.

На мястото на стрелбата веднага е пристигнала линейка, която е откарала пострадалия в болница, за да бъде прегледан.

Полицията в страната веднага започна разследване. Органите на реда са намерили автомобила на стрелеца опожарен на 700 м от жилището на Ковачевич. Смята се, че той е действал със съучастник и двамата са се опитали да стигнат до близкото летище. Според полицията атаката е била предварително планирана.

И в момента органите на реда издирват стрелеца, предаде БТВ.

През лятото Ковачевич напусна поста си във Футболния съюз на Сърбия и се завърна в гръцкия “Олимпиакос” на ръководна позиция. Той е шампион на Сърбия с “Цървена звезда” и двукратен първенец на Гърция. С “Ювентус” печели турнира Интертото през 1999 г.

Следвайте ни в социалните медии