fbpx

Приятели скърбят за загубата на Мария

Десетки приятели на починалата Мария Звездева от Шумен не крият скръбта си от нелепата ѝ загуба – на 21 години от инфаркт, на работното ѝ място – известна бирария в Бургас.

Не крият и разочарованието си от Спешна помощ и си задават въпросите: Ако някой знаеше за болестта ѝ, дали можеше да бъде спасена? Ако линейката и лекарите са действали адекватно, дали тяхната слънчева Мария сега щеше да е между тях и да им раздава усмивки.

Най-добрата ми приятелка.

Израснахме заедно, от детската градина до 12-ти клас и до сега, до вчера… заедно през всичко. Момичето, което се бореше със зъби и нокти въпреки всички трудности в живота ѝ. Човекът, който даваше всичко за всички и не искаше нищо в замяна.

Силно се надявам, че ще си на по-добро място. Това за мен е кошмар, от който искам да се събудя и всичко да е било сън. Просто не искам да повярвам.

Благодаря ти за всичко! Винаги ще си в сърцето ми! Завинаги! Почивай в мир, Злато – Мария Звездева… написа във Facebook най-добрата ѝ приятелка Оля Александровна.

Преподавателка на Мария пък написа: Как да се сбогувам с неизживян живот? Да приема съдбата, че толкова ѝ е отредила? Мисля, че мястото на младия човек е сред хората, които го обичат, при близките, които правят най-доброто за децата си, с приятелите, по купони и лудории, с колегите за съзряване, с любимия за опора! Къде е този по-добър и светъл свят!!! Винаги се бунтувам срещу несправедливата загуба на неизживян живот!

TrafficNews припомня, че нещастието се случи на 5 юни, около 19:50 часа в заведение в центъра на Бургас.

21-годишната Мария била на работа, прилошало ѝ внезапно и клекнала до касовия апарат, после се свлякла на пода. Колеги и клиенти мигновено се опитали да й окажат помощ и подали сигнал на тел. 112, но безуспешно – линейката дошла около 15-тата минута.

Според нейни познати младата жена е нямала оплаквания за здравословното си състояние. При аутопсията обаче съдебните медици са установили болно сърце и няколко прекарани микроинфаркта.

Младата жена е страдала от т.н. хипертонично сърце, вследствие на нелекувана есенциална /първична-б.а./хипертония, обясниха медици. Не е ясно дали тя е неглижирала лечението си или изобщо не е имала предписани лекарства за високо кръвно.

Сърцето ѝ било толкова уголемено, че било с размерите на два мъжки юмрука. Във фаталния ден то просто спряло, а Мария издъхнала за минута.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x