Сексът ни прави по красиви

За сексът и ползите от него можем да говорим много. Ползи за връзката, ползи и за здравето. А покрай вторите не можем да пропуснем и още една положителна черта на интимното общуване – прави ни по-красиви. Ето как науката ни убеждава, че трябва да превърнем оргазмите в част от рутината за красота.

Сияние
Жените, които правят секс по-често, имат увеличено производство на естроген. Този хормон прави кожата и косата по-сияйни. Свързан е и с по-голямото количество колаген, който пък поддържа младежкия вид на кожата.

Младост
Хората, които правят секс два или три пъти седмично, изглеждат по-млади от тези, които го практикуват по-рядко, твърдят редица изследвания. А младостта е красота.

Феромони
Сексуалната активност и оргазмите стимулират производството на феромони, които ни правят по-привлекателни за противоположния пол, дори да не изглеждаме перфектно.

Антидепресант
Оргазмът се бори с депресията благодарение на серотонина, който се отделя в тялото ни при полов акт. Когато сме по-щастливи, сме и по-усмихнати. А усмивката безспорно ни прави по-красиви.

Стрес
Ако живеем в голям град и водим забързан начин на живот, вероятно имаме високи нива на хормона на стреса кортизол. Това вещество е отговорно и за трупането на мазнини в областта на корема, което със сигурност не е приятно на никого. Но окситоцинът, който се отделя по време на секс, успява да неутрализира в известна степен влиянието на кортизола. Така забавленията в леглото се превръщат в един вид тренировка за корем, пише Self. С намаляването на нивата на стресовите хормони намалява и възможността да страдаме от проблеми със съня. А сънят е от изключително важно значение за здравия и свеж вид на кожата.

Акне
Сексът помага за нормализирането на нивата на хормоните в организма. Той подобрява и кръвообращението, като по този начин подпомага изчистването на токсините. А често външните проблеми с кожата са свързани именно с вътрешни предпоставки за тях. Оргазмите повишават нивата и на хормона имуноглобин, който предотвратява възпаленията (каквото е и акнето). Когато пък стресът е редуциран, по-рядко изпитваме нужда да посягаме към сладкото, което често е причина за появата на пъпки.

Добра форма
Сексът поддържа мускулите ни във форма. Въпреки че не можем да разчитаме на него чак като на инструмент за отслабване, със сигурност си е форма на физическо движение, което подпомага и тонуса на тялото.

Следвайте ни в социалните медии