Полицията издирва страшния клоун, който плаши шофьори!

Полицаи са по петите на страшния клоун, който плаши шофьори. Патрули обхождат мястото на набезите му.

Стресирани водачи споделят за набезите на човек с маска на пътя Хасково – Свиленград. Страховитото същество атакува предимно нощем, излиза на пътното платно изневиделица и създава предпоставки за катастрофи, пише България Днес.

“Запознати сме със случая, въпреки че все още няма официално подаден сигнал към нас. Има разпореждане, с което патрули са изпратени в района и правят обходи. Засега такъв човек не е открит. Но проверките на колегите ще продължат”, коментира Нина Николова, говорител на Областната дирекция на полицията в Хасково. Тя поясни, че търсенето на униформените става както през деня, така и през тъмната част на денонощието.

По разкази на свидетели страшилището се крие в храстите и дебне колите. Когато превозно средство наближи, клоунът се хвърлял към него и започвал да ръкомаха. Шофьорите си изкарвали акъла от неочакваната поява на клоуна в тъмното и скачали на спирачките, за да не го ударят. Шокът им се увеличавал, след като видели за какво става дума, и тогава с мръсна газ изчезвали от ужасяващата ситуация. При една от случките шофьорът все пак събрал смелост, спрял и слязъл да провери за какво става дума. Тогава клоунът му изпял песен и се шмугнал обратно в храстите. Според информация в регионалните медии преди време на същия път отново имало преоблечен човек, но с маска на прасе.

Заради стряскащия си вид и появата от нищото клоунът веднага беше оприличен на героя Пениуайз от романа “То” на Стивън Кинг. Макар че там страшилището се появяваше само пред деца, които отвлича и убива, а нашият клоун атакува само шофьорите.

Ако бъде заловен, клоунът в Хасковско може да има сериозни неприятности с властите, тъй като поведението му е наказуемо, защото създава опасност от пътни произшествия. Не липсват и коментари в социалните мрежи, че не става въпрос за човек с маска, а за някакво призрачно създание, което е загинало в катастрофа и сега търси възмездие.

Всеки, който разполага с информация за необикновения случай, може да сигнализира полицията.

Следвайте ни в социалните медии