Първи версии за камиона-ковчег с 39 мъртъвци, пристигнал в Англия от България

Тридесет и девет тела, включително едно от тийнейджър, са открити в контейнер за камиони в Есекс. Както писахме телата са намерени в камион, паркиран на Индустриалния парк Уотърглейл в Грейс, около сутринта в 1.40 часа. Камионът е бил първоначално от България и е пътувал от Холихед, Уелс, откъдето фериботите плават към и от Ирландия, предава „Дейли мейл“.

Шофьорът на камиона, 24-годишен мъж от Северна Ирландия, е арестуван по подозрение за убийство.

Полицейският началник Андрю Маринер заяви: „Това е трагичен инцидент, при който голям брой хора са загубили живота си. Нашите разследвания продължават, за да установим какво се е случило. Идентифицирането на жертвите може да е дълъг процес.

Камионът е от България и е влязъл в страната в Холихед в събота, 19 октомври. Арестувахме шофьора на камиона във връзка с инцидента, той остава в полицейския арест, докато нашите разследвания продължават“.

Районът около камиона е отцепен, въпреки опасенията, че това може да предизвика проблеми с бизнеса в индустриалната зона.

Все още не се знае какви са телата в товарната машина и дали се касае за нелегални мигранти, или е масово убийство от секта.

Следвайте ни в социалните медии