Полицейски бус се заби в протестиращи в Ню Йорк

Кметът на Ню Йорк Бил Де Блазио заяви, че градската полиция (NYPD) разследва инцидент, при който камион на полицейското управление в Ню Йорк се забил в тълпа протестиращи по повод убийството на чернокожия Джордж Флойд, който почина по време на арест в Минеаполис в началото на седмицата.

Полицията разследва 27-секундно видео, което е било публикувано в “Туитър”, показвайки камион на полицейското управление в Ню Йорк пред протестиращи, които удрят автомобила с камъни и други предмети, предава News.bg. Камионът сякаш преминава през предпазна ограда, която е била пред него, и продължава през тълпата.

Де Блазио добави: “Иска ми се полицаите да бяха намерили различен подход, но нека започнем в началото. Протестиращите в това видео направиха грешното нещо да заобиколят полицейската кола, точка.”

Междувременно полицейското управление в Сиатъл (SPD) съобщи, че наскоро най-малко 27 души бяха арестувани в протести предимно за нападение, палежи, разрушения и грабежи. Националната гвардия също помагаше.

Шефката на СПД Кармен Бест заяви, че “приоритетът е опазването на живота и прекратяването на унищожението. В този момент знаем, че множество офицери и цивилни са ранени”, добавяйки, че “това, което започна като мирен протест, стана жестоко и разрушително заради определени групи, които искаха да се възползваме от ситуацията. “

Тя добави, че полицията “е готова да улесни мирното упражняване на правата на първа поправка. След убийството на Джордж Флойд всички с право сме ядосани, тъжни, разочаровани и разбивани от сърце”.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via