Бойко Борисов маха Красимир Живков от поста му

“Няма милост за никого. Нас, от ГЕРБ, не можете да ни упреквате за милост….” Това заяви премиерът Борисов и припомни съдбата на Цветан Цветанов, пише News.bg.

Утре, понеделник, премиерът Борисов е решен да смени заместника на Ревизоро, който в момента се намира в ареста. Той очаква утре в 8 часа предложение от министъра на околната среда и водите Емил Димитров за нов заместник. Никой не е могъл и да очаква да бъде предупреден за това, което се прави в момента, коментира Борисов по повод разследването на прокуратурата по аферата с боклука, по което заместник-министър Красимир Живков вече се сдоби с обвинение.

Натискът към министерството е да си вършат работата и да не се поддават на други практики.

На въпрос за списъка, разпространен вчера от прокуратурата като доказателство от обиска на Бобокови Борисов каза: “Не знам от какво се вълнуват хората, аз се вълнувам да им направят пътищата. Въобще не искам да коментирам, всеки бизнесмен може да си напише един списък и да си го сложи в касата.”

На въпрос за политическа съдба на бившата си дясна ръка – Цветан Цветанов, Борисов заяви и че той е обиден. Цветанов най-вероятно ще си направи собствен политически проект, и той е обиден, пожелавам му успех, всеки си има пътя, допълни Борисов, според когото пътят на ГЕРБ е един, а на Цветанов – друг.

Запитан кога ще се възстановят чартърните полети, на които разчитат за туристи курортите като “Слънчев бряг” премиерът заяви, че ситуацията в целия свят е несигурна, а и лош знак е отлагането на срещата на Г-7. В световен план имало страх у хората да пътуват, едва когато това бъде преодоляно, туризмът ще може отново да се развие.

Отношенията с Турция са добри. Няма какво към момента да ни притеснява, по думите на Борисов. Запитан ще се променят ли и имаме ли някакви притеснения във връзка с информация за създаване на военна зона в близост до границата с България, Борисов цитира думи на Ердоган, че само прогнозата за времето може да даде хлад на отношенията ни. За добрите отношения Борисов пример с това, че и в момента 40-50-60 души има на границата, но миграционен натиск от Турция на практика няма.

Борисов анонсира и че утре сръбския президент Вучич ще бъде на посещение у нас. В следващите дни се очаква да дойде и гръцкия премиер Мицотакис.

Премиерът Бойко Борисов днес е на посещения в Бургаско, като заедно с него е и финансовият министър Владислав Горанов. Те разгледаха строителството по обходния път на града, който трябва да е готов до 20 – 30 дни.

Заедно с кмета Николов преди това инспектираха строителството и на спортния комплекс “Арена” в Бургас.

Следвайте ни в социалните медии