Полезните свойства на „мислещата“ билка

Наричат лобелията „мислеща“ билка, заради това, че при поемане тя се насочва към частите от тялото ви, които се нуждаят от лечение.

Лобелията е открита за пръв път в Северна Америка. От там тя е пренесена и в България, където се отглежда за лечебни цели. Тази билка расте през май, юни и юли месец.

Наричат е още индийски тютюн, тъй като индианските племена са я използвали често, поради многобройните си лечебни свойства.

Полезни свойства на „мислещата“ билка:

Многобройните ползи от лобелията включват стимулиране на дихателната система, подобряване на имунното здраве и отказване от тютюнопушенето.

Как лобелията помага на хората да спрат да пушат?

Растителното вещество лобелин в лобелията има подобен на никотина ефект върху тялото. В резултат на това умереното и внимателно използване на тази билка обикновено се предписва на хора, които искат да спрат да пушат.

Тя се използва също при при астма и навяхвания.

Билката е полезна и при ухапвания от насекоми и сърбеж.

Лобелията подобрява кръвообращението, като по този начин тя може да помогне за облекчаване на менструалните спазми и мускулни крампи.

Най-често билката се поема под формата на чай, като не се препоръчва да пиете повече от две чаши на ден.

Ако прекалите с употребата ѝ, могат да се появят странични ефекти като изпотяване, гадене, замаяност, повръщане и диария.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via