Плашещи новини за хората, които спят през деня!

Хората прекарват около 1/3 от живота си в сън (приблизително 25 години). Освен това поговорката “Сънят е здраве” не е случайна. Хората не могат да оцелеят без да спят, а ако по някаква причина се наложи да будуват дълъг период от време, това може да се окаже опасно за здравето им.

В същото време обаче споровете колко време на ден и кога трябва да спим сякаш са безкрайни. Учените постоянно излизат с нови проучвания по темата. Едно от последните изследвания е на китайски специалисти и то по-скоро е плашещо. Оказва се, че ако спим през деня, може да се изложим на голям риск.

Според експертите хората, които спят през деня или спят по девет или повече часа през нощта, могат да имат повишен риск от инсулт.

Експерти от Университета за наука и технологии в Ухан са провели експеримент. За шест години те са следили 31.7 хиляди души. 8% от субектите спели през деня по около 1.5 часа, 24% пък спели по девет или повече часа на денонощие. И при двете групи се оказало, че инсултът се случвал с 23% по-често от тези, които спели по 7-8 часа на ден.

Освен това, които спели в продължение на 9 часа и освен това дремвали и през деня, получават инсулт с 85% по-често.

Следвайте ни в социалните медии