fbpx

Перфектната офис визия

Когато става въпрос за цвят на дрехите, повечето хора попадат в един от двата лагера – едните използват дрехите си, за да изразят себе си, а другите предпочитат да не привличат излишно внимание върху себе си.

Изборът на цветове за офис облеклото определено е от значение, защото те влияят върху вземането на решения, самочувствието или впечатленията на другите. А ето и на какви нюанси е добре да залагате, в зависимост от различните ситуации.

Презентация/Обществено мероприятие

Когато става въпрос за дрескод, свързан с публично говорене или представяне на презентация на работното място, трябва да намерите вашия“енергиен цвят“ – като синьо, зелено или лилаво. Всеки има лична версия на този цвят и е доста лесно да се намери кой е подходящият. Просто погледнете китката от вътрешната си страна и преценете кой е доминиращият нюанс на вената ви – лилав, зелен или синкав. Точно той казва „Чуйте ме, заслужава си.”

Работа в екип

Когато говорим за съвместни дейности, обаче, по-добре стойте далеч от енергийните цветове и всичко останало, което се откроява твърде много от тълпата. Ако искате да изглеждате „достоверни” на среща, заложете на цвят, който отразява най-тъмния нюанс на очите ви. Това изпраща сигнал „Аз съм част от този екип, давам и взимам.”

Интервю за работа

Тук изборът на цвят трябва да бъде функция на работата и самата индустрия. По-тъмните енергийни цветове като морско синьо, черно и въглен предават усещане за сериозност и надеждност и са най-подходящи за глобални компании, които ценят последователността и надеждността. Ако кандидатствате за длъжност в козметична компания, рекламна агенция или дизайнерска фирма, винаги трябва да носите черно или сиво, в комбинация с вашия енергиен цвят.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x