Откриха мъртъв легендарен футболист

Един от най-големите футболни таланти на социалистическа Германия е бил намерен мъртъв. Тялото на 53-годишния Йорг Щюбнер е открито от майка му в апартамент на десететажна панелка в Дрезден. Полицията изключва възможността за самоубийство.

Щюбнер е една от футболните звезди на ГДР през 80-те години на ХХ век, като записва 47 мача и един гол за националния отбор на Източна Германия. Играе като халф на Динамо (Дрезден) заедно с Улф Кирстен и Матиас Замер. За разлика от тях обаче, той не успява да пробие в елитния спорт на обединена Германия.

„Ако не беше станало обединението, щях да имам семейство, деца и треньорска работа“, твърди Йорг Щюбнер приживе.

Улф Кирстен публикува на профила си в „Инстаграм“ снимка с бившия си съотборник и написа: „Дълбоко съм потресен от загубата на Щюбс“. Щюбнер участва в прощалния мач на Кирстен през 2003 година в Дрезден и вкарва последния си гол на стадиона на Динамо.

През последните години той страда от депресия и зависимост към наркотици и алкохол. Преди известно време бившият футболист опита да измъкне от порочния кръг чрез работа като събирач на земеделска реколта на Канарските острови. Преди година беше глобен от властите, след като заплаши свой съсед с газов пистолет.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via