Основи на нумерологията

Магията на числата

Много езически духовни традиции включват практиката на нумерологията. Основните принципи на нумерологията твърдят, че числата имат голямо духовно и магическо значение. Някои числа са по-мощни и мощни от други и комбинации от числа могат да бъдат разработени за магическа употреба. В допълнение към магическите съответствия , числата също са свързани с планетарно значение.

В Wicca: Ръководство за самотния практикуващ авторът Скот Кънингам казва, че нечетните числа са свързани с женската енергия, докато четните числа са свързани с по-мъжки значения. Това обаче не е вярно във всички традиции. Всъщност почти всяка магическа традиция има различно тълкуване на това какво може да означава всяко число.

В някои традиции може да намерите значения, както следва:

  • 1: Свързано с универсалната жизнена сила, която свързва всички ни. Едно се счита за източник и тъй като всяко число, умножено по едно, е равно на себе си, това е основно число. В Таро човек е представен от Магьосника, който поема контрола над собствената си среда и придобива лична власт, като манипулира това, което е около него.
  • 2: Свързано с полярността и дуалността. Помислете за баланса: ин и ян, светлина и тъмнина, бог и богиня. Две представлява едно от всяко нещо, едно до друго. Втората чакра се свързва с взаимоотношенията. Това не означава само с други хора, но и как се отнасяме към работата си, нещата си, парите си и т.н.
  • 3: Често се разглежда като най-магическото число в много традиции. Свързан с ,тройната богиня  царствата земя, море и небе или физическите, умствените и духовните нужди на човечеството. В някои магически системи три е символ на действие и взаимодействие, докато в други означава точно обратното; с други думи, това е свързано с пасивност и неутралност.
  • 4: Съответства на четирите елемента  земя, въздух, огън и вода, както и на кардиналните посоки и четирите сезона. Четири понякога се свързва с творчеството. В енергийната работа с чакрите сърцето е четвъртата чакра и следователно е свързано с емоциите и нашето състрадание към другите.
  • 5: В някои традиции пет е еквивалентно на четирите елемента плюс добавянето на дух като пети елемент. Освен това е символ на петте човешки сетива, точките на пентаграмата, а в християнството и раните на Христос. Петицата понякога се смята за малко хаотична, както се среща в някои интерпретации на Таро, в които петицата показва борба и конфликт.
  • 6: Свързано със слънчевата енергия . В много магически традиции шест се счита за слънчево число и за сила и силна мъжка енергия. Поради това често се свързва със сигурността и отговорността.
  • 7: Свързано с лунната енергия, свързано с луната, женствеността и работата, свързана с интуицията и мъдростта. Мисловните форми и съзнанието са представени от числото седем.
  • 8: В някои традиции, свързани с осемте съботни дати на NeoWiccan. Не забравяйте, че не всички традиции спазват всичките осем съботи. Осем също е свързан с планетата Меркурий, която е свързана с посланията и комуникацията от Божественото. Осмица, обърната настрани, е символ за безкрайност.
  • 9: Девет е три по три, което го прави тройно силно число в някои системи. В много традиции девет се свързва с енергията на богинята. В някои символични структури девет показва промяна и растеж. В Таро деветките символизират завършване на процес.
  • 0: Нула не означава нищо и затова често символизира потенциала, който имаме, за да създадем нещо ново от това, което не съществува. В някои случаи нулата се разглежда като представител на началото, подобно на Глупака, който се появява в началото на Таро, на път да започне новото си пътуване.

Намиране на вашия рожден номер

В някои форми на Уика и езичеството се отдава голямо значение на използването на „рождено число“, което е просто едноцифрено число, определено чрез стесняване на вашата рождена дата. Ето как да намерите своя:

За да намерите рожденото си число, започнете с добавяне на цифрите на вашата рождена дата.

Ако вашият рожден ден беше 1 септември 1966 г., щяхте да започнете с числата 911966 = 9 + 1 + 1 + 9 + 6 + 6 = 32.

Сега вземете тези две числа (3 и 2) и ги сведете до една цифра: 3 + 2 = 5. Това число, което в този случай е 5, ще бъде вашето рождено число.

Следвайте ни в социалните медии