Орхан Мурад: Чалгата трябва да се забрани със закон

Срещу попфолка се обяви и една от звездите в бранша Орхан Мурад. Певецът заяви, че е най-добре да се забрани чалгата, щом толкова пречи на всички.

„За всичко е виновна тая чалга, бе! Трябва доживотен затвор за слушащите чалга. Със закон трябва да я забранят! Пфууу, докъде ни докара тая чалга! На най-първите места по всичко лошо и на най-последните по всичко хубаво сме заради нея”, написа той.

Постът му, разбира се, трябва да се приема с ирония, тъй като изпълнителят подиграва всички, които обвиняват попфолка за проблемите на съвременното общество. Бурното му изказване бе провокирано от случай, в който шофьор на линейка е бил уволнен, след като пуснал чалга на болен пациент, пише „България днес”.

Водачът на линейката загубил работата си, въпреки че станало ясно, че пациентът сам е пожелал музикалния поздрав.

„Нашият бивш колега е изпълнявал желание на пациента. Искал е Петьо да му пусне музика, за да му бъде по-весело. Но нашата работа е първо е да се съобразяваме със здравословното състояние на пациентите, с духа на Хипократовата клетва и с желанията им”, обяснява представител на фирмата за частни линейки, чийто бивш служител е и Петьо.

Историята сериозно подразнила Орхан Мурад, който от доста време слуша обвинения, че поп фолкът е виновен за всичко—от проблемите в България до топенето на ледниците в Гренландия.

„Мисля, че трябва да се слуша само американска музика, за да може да отлепим от дъното—да тръгнем нагоре…. Чалгата трябва да се забрани със закон… Ами пречи. По цял ден бумка яко и хората не могат да работят. Не става така!”, завършва колоритната си реч Орхан Мурад, който е добре известен с активната си обществена позиция.

Негов приятел се пошегува, че само Джъстин Бийбър ще ни оправи, а певецът отговори, че си пожелава само Селена Гомес да звучи, за да работят нещата. „Никакви чалги! Какво е това—всеки чалга ми слуша тука!?”, затвърди позицията си чалга легендата.

Самият изпълнител изрази тревога, че младите хора напускат България, подмамени от по-добрия стандарт на живот и по-добрите перспективи извън страната. „Останалите нямат сили и воля—като гърците например, да излязат и да пометат и накажат виновните за това положение”, коментира наскоро Мурад наболелите обществени проблеми.

Още статии в тази категория