Абсурд в Северозапада! Линейка, превозваща пациент в тежко състояние, бе глобена за превишена скорост

Линейка, превозвала пациент в тежко състояние към столицата, бе санкционирана с електронен фиш за превишена скорост на главен път Е-79 между Враца и Мездра, съобщава konkurent.bg.

Специализираният автомобил е собственост на Университетска болница „Лозенец“-София и на 24 септември 2018 година трябвало да транспортира пациент от Монтана към столицата за извършване на сърдечна операция. Докато линейкаджията шофирал между Враца и Мездра се оказал в полезрението на мобилната камера на катаджиите.

От направените снимки станало ясно, че специализираният автомобил е преминал в района със 117 км/ч. при разрешени 90 км./ч. Глобата от 100 лева била наложена директно на директора на лечебното заведение, на което е линейката.

Той обаче обжалвал санкцията с мотива, че линейката е със специален режим на движение. Оказало се обаче, че когато линейката профучала край камерата не била с пуснати светлинни и звуков сигнал, но пред съда подробно разказал, че возел човек в тежко състояние.

Заради показанията му и фактът, че директорът на лечебното заведение не е бил шофьор на линейката електронният фиш е отменен. Решението на магистратите от районния съд в Мездра не е окончателно и може да се обжалва пред Врачански административен съд.

Следвайте ни в социалните медии