Китайска компания дари 150 хиляди маски на БЧК

Българският червен кръст предостави за нуждите на медиците у нас 150 000 предпазни маски, които ще подпомогнат всекидневната битка с пандемията от COVID-19. Предпазните средства ще бъдат доставени чрез Националния оперативен щаб.

Маските са дарени на БЧК от китайската компания „Хуауей Технолоджис България“ ЕООД.

„Днес, когато целият свят се бори с нарастващата пандемия от COVID-19, благородният жест на солидарност от страна на „Хуауей Технолоджис България“ ЕООД, респективно на китайската държава, е от изключителна важност за облекчаване и подпомагане на действията, предприети от Министерство на здравеопазването”, пишат от БЧК.

От Червения кръст допълват, че с общи усилия ще се преборим за живота на всеки човек и заедно ще излезем по-силни от кризата.

Междувременно от спешната болница „Пирогов“ в столицата споделиха, че са получили респиратор от „Дженерали Застраховане“ АД. Именно машините за обдишване са от изключително значение в лечението на пациенти с коронавирус.

Вълна от нови дарения има и в Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин дом“. Компании, организации и физически лица са предоставили защитни средства, дезинфектанти, предпазни маски и облекла и финансови средства за закупуване на необходимите консумативи и медицински изделия в подкрепа на борбата с COVID-19.

Следвайте ни в социалните медии