Ето какви са били последните думи на Хитлер

Няма да избягам. Това е казал нацисткият лидер Адолф Хитлер на личния си пилот Ханс Баур, преди да се самоубие, предаде сръбското радио Б92.

В издадения дневник на авиатора е било посочено, че летецът е предложил на фюрера и неговата половинка Ева Браун да избягат в Япония или Аржентина. Водачът на Третия райх обаче е бил категорично против. “Днес е моят последен ден”, е казал Хитлер, малко преди той и жена му да сложат край на живота си на 30 април 1945 година в Берлин.

Баур в спомените си посочил още, че двамата с Хитлер са били близки приятели. Хитлер е присъствал на сватбата на летеца, а освен това му е подарил автомобил за 40-ия му рожден ден. След Втората световна война пилотът е бил пленен и отведен в Съветския съюз. След няколко години той е бил освободен и прекарал остатъка от живота си в родната Бавария. Летецът е починал през 1993 г. на 96 години.

Наскоро информацията за отказа на Хитлер да избяга беше потвърдена. На търг бе пусната бележка, в която нацисткият лидер разкрива намеренията си да сложи край на живота си, а не да избяга от Берлин преди пристигането на съюзническите сили. Според конспиративните теории обаче Хитлер е успял да избяга в Аржентина.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via