Ето защо е важно да опознаете себе си и как можете да го направите

Опра Уинфри веднъж споделя: „Личното ми време е онова, когато успявам да заглуша гласовете на външния свят и чувам единствено собствения си глас”.

Хората често асоциират самотата с наказание, но тя невинаги е нещо негативно.

От огромно значение е да отделяме време, което да прекарваме само със собствените си мисли.

Много хора на изкуството, включително художници, писатели и музиканти създават най-гениалните си творби в усамотение.

Медитирайте

Колко пъти сте чели за полезните качества на медитацията, но въпреки това не сте опитвали да се впуснете в детайлите на това учение? В началото практикуването на медитация изглежда непосилно, но с постоянната практика то се овладява в рамките на няколко години.

Отидете на кафе – сами!

Въпреки че повечето хора се притесняват и дори ужасяват от идеята да отидат на кафе или ресторант сами, то те трябва да знаят, че това ще им е изключително полезно и ще ги накара да осъзнаят, че сами също са си достатъчни. Първите пъти може да вземете лаптопа с вас. След това го оставете у дома. Наслаждавайте се на времето, природата, града. Спокойно, хората са заети да забележат, че сте сами! : )

Проучете някоя тема, за която отдавна мислите

Ученето не приключва със завършването на официалното образование и хората, които възнамеряват да работят за себе си, е добре да го имат предвид. Ето защо времето, което прекарваме сами, е подходящо за трупане на нови знания в определена сфера.

Да изслушаме някоя TED реч

Ако първоначално ви се струва странно да стоите сами, пуснете си някаква фонова музика, телевизор или пък някоя TED реч в платформите за видеосподеляне. TED речите станаха изключително популярни през последните няколко години, като тяхната основна цел е да разказват за актуални теми от различни сфери, давайки добър пример, вдъхновявайки онези, които слушат.

Напишете писмо на бъдещото си „Аз”

Напишете всичко, което ви дойде наум. Всичко, което искате да постигнете, за което мечтаете, което си представяте, че ще правите след 5 или 10 години. Не спестявайте нищо на бъдещото си „Аз”.

Следвайте ни в социалните медии