Елена Гунчева: Един по един ще ви изяде!

Мутренската сага тези дни с частната лотария поне мен не ме изненада.

В последните години бавно, но последователно Борисов се саморазправя с олигарсите в България. Повечето от които доста съмнителни, започнали заедно с него кариерите си в силовите групировки от 90-те години. Те жестоко го подцениха. От момчето за всичко на СИК, се превърна в змия, която отравя всичко около себе си. Хората с пари повярваха, че могат да се откупят или да го контролират. Е, сбъркаха. Защото мизата се увеличаваше, а алчността му към бизнеса им – още повече. Само слухове се чуват за поне по 30 % от големите фирми. Пещерняците май се откупиха преди години, защото показните акции в складовете им не се повториха. Гриша Ганчев го подхванаха с ДДС-то, изведнъж всичко се умълча, значи се е разбрал. Но докога?

Миню Стайков, Арабаджиеви, Баневи, колко станаха арестуваните олигарси?! И си задавам няколко въпроса – първо, как този очевадно мръсен бизнес толкова години е бил толериран и на каква цена е ставало това? Риторичен въпрос, на който знаем отговорите. Докато накрая на всички им писна да плащат. Само че змията вече беше станала анаконда.

Единственият незаплашен е Гергов. Защото неговата роля е друга, политическа. Той играе заедно с ГМР. И е единственият олигарх, на когото му плащат, а не се откупува той. Защо, също е ясно. И това ще продължава. „Слънцето” продължава да грее над членовете на ложата. Те са недосегаеми.

А всъщност колко хора останаха, които да могат да се противопоставят на ГМР? Може би по морето, но там май са заети само със себе си. Останалите разбраха, че след като го допуснаха ГМР да им се качи на главите, сега е късно. Един по един ще бъдат прегазени, а парите им взети.

Днес е ред на Черепа. Умен мъж, безспорно. Но и други умни ГМР, уж неособено умен и кадърен, успя да ги прегази. Единението наистина прави силата. А сега ще бъдат изядени един по един. А парите и фирмите им така или иначе ще отидат там, откъдето са ги поискали!

Елена Гунчева

Следвайте ни в социалните медии