Първа версия за смъртта на момчето, премазано от трамваи в София

Момчето, което загина при верижния сблъсък на три трамвая в столичния жк Дружба тази сутрин, е било премазано между две от мотрисите, докато пресича релсите. Самоличността му все още не е установена, тъй като не е имало документи у себе си.

Общо шестима са пострадалите при инцидента, съобщи говорителят на столичната Спешна помощ Катя Сунгарска, цитирана от Dir.bg. Първоначално от МВР съобщиха, че ранените са 10.

Сигналът за инцидента, който стана между две трамвайни спирки на бул. “Искърско шосе”, е подаден около 11.40 ч. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, Спешна помощ и столичния “Електротранспорт”.

В УМБАЛ “Света Анна” са транспортирани пет жени и един мъж на възраст от 29 до 71 години. Сред тях е ватманът на едната мотриса – жена с порезна рана на главата и сътресение на мозъка. Тя е хоспитализирана в Клиника по неврология.

Другите пациенти са предимно с гръдни травми. След прегледи те са освободени за домашно лечение, съобщиха от болницата.

Шестият пострадал – също жена, е откарана в ИСУЛ.

“Неспазване на дистанция е вероятната причина за катастрофата. Първият трамвай е аварирал и е спрял. Състав от други две мотриси е изчаквал зад него, при което трети не е спрял и е предизвикал произшествието. Ватманът не е видял спрените трамваи, които изчакват оправянето на малкия технически проблем.

Момчето е слязло от трамвая, който е бил повреден, тръгнало е да пресича през линията и така се стига до блъскането му. Ватманката, която е управлявала трамвая, който е причинил сблъсъка, е с голям – 31-годишен професионален опит”, обясни пред журналисти зам.-директорът на столичния електротранспорт инж. Иво Василев.

Според очевидци на трагедията, загиналото момче е гледало в мобилния си телефон, докато преминавало релсите.

Огледът на място продължава. Движението на трамваите е спряно. Образувано е досъдебно производство.

Следвайте ни в социалните медии