Дубайската принцеса Хая потърси защита от Върховния съд

Принцеса Хая, съпругата на емира на Дубай Мохамед бин Рашид Ал Мактум, поиска от Върховния съд в Лондон да се възползва от мярка за защита срещу принудителен брак, свързана с децата им.

Не са известни подробностите за поисканата мярка от принцеса Хая, която е омъжена за емира на Дубай от 2004 г., като те имат две деца – 11-годишна дъщеря и 7-годишен син. Четиридесет и пет годишната дъщеря на починалия крал на Йордания Хюсеин и полусестра на крал Абдула освен това поиска мярка за защита срещу брутално поведение и настоя за попечителство над децата по време на съдебното заседание.

Емирът на Дубай от своя страна настоя чрез адвокатите си децата да се върнат в ОАЕ. Принцесата и емирът публикуваха комюнике, с което потвърждават, че са две страни в съдебна процедура. „Тази процедура е свързана с благоденствието на двете ни деца, а не с въпрос за развод или финансови въпроси“, се отбелязва в комюникето. Предвидено е изслушването пред Върховния съд да продължи утре.

Принцеса Хая (45 г.) влезе в съда придружена от адвокатката си Фиона Шакълтън, която защитаваше интересите на принц Чарлз по време на развода му с принцеса Даяна. Седемдесетгодишният Мохамед бин Рашид Ал Мактум е представен от адвокатката Хелън Уорд, която защитаваше интересите на британския режисьор Гай Ричи по време на развода му с американската певица Мадона, предаде БНР.

Емирът се ожени за принцесата, която е бивш член на Международния олимпийски комитет, в рамките на онова, което се смята, че негова шеста сватба. Той има повече от 20 деца от различни съпруги. Принцеса Хая, която участваше в конни състезания на Олимпийските игри в Сидни през 2000 г., често е присъствала на конни надбягвания в Англия заедно с емира.

Следвайте ни в социалните медии