Докога ще продължаваме да мълчим, българи?

Публикуваме коментар на Елена Гунчева относно избора, който имаме ние като българи:

“Съпротивата е дълг на всеки народ, когато го унищожават! Какво се случва в България? Колко сме уплашени?! Уж животът върви нормално.

Всеки ден се самоубива някой, всеки ден млади хора отиват на терминалите за чужди държави и никога повече не се връщат в родината си. С три милиона българи сме намалели. За 13 века допуснахме едни българи, влезли в съглажение с чужди врагове, да ни унищожат като народ.

Какъв избор имаме?

Да избягаме, да изберем нормалният живот в чужда държава и да забравим, че имаме родина?

Да останем тук – озверени, примирени, отчаяни, дъвчещи се един друг, вместо да вдигнем поглед към тези, които ни докараха до това положение и да вдигнем глас?

Третият избор – да се присъединим към престъпната шайка.

Защото само тези, които са близки до управляващите, имат шанса да живеят нормално в тази държава. Защото само те имат достъп до тези блага, които трябва да принадлежат на целия народ. Сега ни карат да благодарим на ЕС, че ни пращат пари.

Същите, които ни накараха да затворим блокове в атомната електроцентрала, да разпродадем заводите си за жълти стотинки, които със своите идеи разбиха българското здравеопазване и образование, които забраниха децата ни да учат българската история, а националните ни герои наричат престъпници.

Докога ще продължава това, българи? Ние ли ще сме последните? Докога ще продължаваме да мълчим? Съпротивата е дълг, дълг, когато ни унищожават.

Престъпниците сега ще вземат 13 милиарда евро от ЕС. Мислите ли, че някой цент от тези пари ще достигне до обикновените български граждани. Отново ще ги „усвоят“ и ще станат още по-нагли, още по-арогантни и още по-богати. Отново ще си купят изборите, а ние ще бъдем още по-отчаяни и озверени.

И трябва да разберем, че докато ние не се изправим, винаги ще бъдем роби.”

Следвайте ни в социалните медии