Китаристът на група “Kiss” почина

Американският китарист и продуцент Боб Кулик, станал известен с работата си с рок бандата Kiss, почина на 70-годишна възраст, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Неговият брат и бивш член на споменатия състав Брус Кулик потвърди новината за кончината му в Twitter. “С разбито сърце споделям вестта за смъртта на брат ми Боб Кулик. Неговият талант и отдаденост на музиката завинаги ще останат в паметта ни!”

Музикантите от групата също пуснаха пост, че с дълбока печал узнават тъжната новина и изказват съболезнованията си на семейството на Кулик.

При първоначалното прослушване за китаристи за още неизвестната банда “Кис”, Боб губи съревнованието за сметка на Ейс Фрели. Но той остава приятел с певеца Джийн Симънс и с ритъм-китариста Пол Стенли, като пред него се открива шанса да запише няколко албума с бандата – “Alive II,” “Unmasked,” и “Creatures of the Night.”Кулик участва в записите на албума на Лу Рийд “Coney Island Baby,”от 1975 г., работи като студиен музикант за Даяна Рос и участва в турнета с Мийт Лоуф.

Следвайте ни в социалните медии