Ваканцията дойде! Депутатите излизат в летен отпуск за 34 дни

Последни работни минути за депутатите преди лятната ваканция. Тази година тя ще продължи 34 дни.

В края на парламентарния сезон някои депутати вече имат свои внесени и приети законопроекти, които определят като своя гордост. В същото време други пък обявиха, че вече са готови са лятната ваканция.

„Изминалият сезон е успешен предвид представянето ни на изборите и предвид парламентарната ни работа. Показахме несъстоятелността на проекта „Обединени патриоти”. Аз почивам всяка година в България, в село Резово със семейството ми”, обясни депутатът от ДПС Йордан Цонев.

„Равносметката ми е положителна. Успяхме да прокараме два много важни закона – Законът за устройство на територията, в който регламентирахме новия ред за поставяне на преместваеми обекти. Има оздравяване на коалицията на „Обединени патриоти”, освободени са хората, които непрекъснато пречеха и разрушаваха коалиционното единство от една страна, а от друга страна – не идваха на работа. Българското море е най-хубавото, най-приятното и най-красивото място, където човек може да почива през лятото”, каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

„Все още рекапитулацията за това колко приети законопроекти имаме, изслушвания и какъв бил обемът на парламентарния контрол не сме правили, защото последният пленарен ден е в ход. Нашите колеги от „Обединени патриоти” са ярки индивидуалности и често техните спорове се пренасят в публичното пространство, но вярвам, че те са отговорни и ще намерят сили да решат проблемите помежду си. Следващите седмици ще работя като общопрактикуващ лекар в Смолян”, каза Даниела Дариткова от ГЕРБ.

Междувременно стана ясно, че шефът на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев подаде оставка. Това съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева пред депутатите в пленарната зала по време на заседанието в сряда.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via