Бойко Борисов подкара и мотокар! (Снимки)

“Най-бързо и ускорено довеждащият път за Индустриална зона Божурище трябва да бъде направен”, разпореди министър-председателят Бойко Борисов при днешната инспекция на строителните дейности по изграждането на магистрала „Европа“.

В индустриалната зона той покара и мотокар и заяви: „От самолета тук се вижда огромен град. Помня като бяха голи поляни. До две години няма да остане празно място с този темп на строителство“.

А за магистралата обяви: „Трябва да се стартира незабавно. Чухте какво казват от немските заводи – разпродадени са всички парцели на индустриалната зона. Не само че не си отиват, но идват и още повече. Като дойдат и още по-големите заводи и тази магистрала ще отеснее, още преди да я построят“.

Той отиде да провери строителството на трасето от магистрала „Европа“ в участъка Драгоман – Сливница, което ще затвори за няколко месеца основния път към ГКПП “Калотина”. Проектът трябва да бъде завършен до 2021 година и се изпълнява със средства от републиканския бюджет по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“, подчерта правителствената пресслужба.

„След нас ще остане това. Всеки работник като си води децата ще им каже: „Аз съм го правил това!“, поколения ще знаят, че бащите им са работили тук“, посочи Борисов по време на разговорите със строителите и работниците на магистралата.

Борисов бе категоричен, че при строителните дейности трябва да се опазва археологията и природата.

„Искам да вдигнем 10% доходите догодина, да дадем повече пари за медицинските сестри сега“, заяви Борисов и добави, че затова е важно възможно най-скоро да се реализират приходи и от тол системата, за да не се разчита само на готовите пари от приходните агенции.

В днешната инспекция заедно с Бойко Борисов бяха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via