Бойко Борисов: Най-ефикасните мерки бяха направени в България

Законът за мерките по време на извънредно положение е обнародван в Държавен вестник. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

“За тези, които мислят, че сме закъснели – най-ефикасните мерки бяха направени в България. Много по-развити държави се лутаха. В рамките на ден-два сменяха концепцията си”, заяви той.

“Страните, които не се справиха с мигрантската вълна, се изправят пред изключителни трудности, а България продължава да има нула миграция”, подчерта Борисов.

“Няма сигурен бърз тест срещу коронавируса. Това го каза израелският премиер. Всички са убедени, че тяхната медицина е най-напреднала.

Вчера ЕК прави обща поръчка за бързи тестове. Ние сме заявили 1 млн. Искрено вярвам, че колегите ми в Брюксел, комисарите, ще купят и ще предоставят най-доброто, което има, за да спрем да се изпитваме кой тест е по-добър, по-сигурен и по-качествен”, каза още премиерът.

Цялата европейска индустрия в момента се пренастройва, за да направят това, което ние започнахме да произвеждаме преди 2 седмици”, посочи той.

Следвайте ни в социалните медии