Знаете ли какво значение има на кой пръст ще сложите пръстена?

Носенето на пръстен често има някакво послание към някого и към света. Тъй като лявото полукълбо в мозъка отговаря за логиката и контролира дясната ръка, основателно е да смятаме, че носенето на пръстен на дясната ръка е съзнателно и логично, както и желание за контрол на живота и действията, пише struma.bg

Тъй като дясното полукълбо, контролира лявата ръка и творческите способности, пръстените на лявата страна символизират вярвания, творчество и нагласи. Носенето на пръстен на конкретен пръст обикновено е свързано с желанието за увеличаване на силата, асоциирана с този пръст.

Ето какво казват специалистите по въпроса:

Показалец

Носейки пръстен на показалеца на дясната ръка, вие активирате Юпитер. Хората, които поставят пръстен на показалеца имат самочувствие, уверени са и са родени лидери. Ако напоследък не се чувствате достатъчно уверени, носете пръстен на показалеца.

За да засилите мотивацията си, нека бижуто ви има камъни като син топаз, аметист или лапис лазули.

Средния пръст

Средният пръст се свързва с ценностите и отговорностите. Смята се, че е свързан с планетата Сатурн. Този, който избира да носи бижу на средния пръст, прави ясна разлика между добро и зло, проявява отговорност. Най-добрите камъни, които може да носите на вашата активна дясна ръка (и на средния пръст) са лунен камък и кварц. Те ще повишат вашия баланс.

Безимения пръст

Безименият пръст се свързва със Слънцето. Когато искате да имате повече креативни идеи, да се учите с лекота, да имате повече любов в живота си, носете пръстен на този пръст. Не забравяйте и за силата на камъните, особено ако търсите любовта.

Тогава поставете пръстена на безимения пръст на лявата ръка и нека бижуто ви има много цветни камъни, като тюркоаз, аметист, сапфир. Така ще поканите страстта в живота си.

Малкия пръст

Малкият пръст се свърза с Меркурий. Планетата е символ на независимост, интелектуална енергия. Ако искате да имате отлични способности при изразяването на себе си, да засилите интуицията си или подобрите комуникацията, носете пръстен на малкия пръст.

Може да го поставите на лявата или дясна ръка, а камъните които ще ви донесат още по-голяма подкрепа са кехлибар, цитрин и лунен камък.

Палец

Палецът е символ на силната воля, логичната мисъл. Ако искате вие да сте водещи в делата, а не вас да водят, поставете на този пръст сребърен пръстен с гранат, рубин или карнеол.

Хората, които носят пръстени на повече от един пръст може да имат затруднение при получаването на баланс и вземането на решения.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via