Знаете ли аромата и вкуса на печените кестени?

Кестените защитават тялото от изключително вредното електромагнитно замърсяване. Тяхната енергийна вибрация зарежда, успокоява и хармонизира човешкото тялото.

„Флоралните рубини, падащи от дивите дървета, притежават уникална лечебна и широкоспектърна сила. Поставени в джобовете на панталона, те защитават около 30-40% тялото от вредното лъчение на мобилните антени и безжичните wi-fi устройства. Електросмогът е един от невидимите причинители на различни физически оплаквания като емоционален дисбаланс, мигрена, нервност, избухливост. Дивите кестени гонят неразположението като с магическа пръчка.

Поставете три от тях пред монитора на своя компютър. Ще видите, че те ще се свият много по-бързо от обичайното. Това е така, защото филтрират вредното електромагнитно лъчение. А него го има навсякъде – от микровълновите печки до хладилника и сешоара.“ – разкрива Катя Симеонова, еколог-дендро терапевт, живееща в Малта.

По думите ѝ прабългарите са нареждали в юртата и под мястото, където спят, кестени на през 20 см разстояние, за да предпазят от геопатогенните лъчения домовете си.

Ако се държат два в ръцете, подхвърлят се от едната в другата ръка, превъртат се с движение на пръстите, водят до успокоение, при умора зареждат тялото със сили. На неуверените хора дават самочувствие.

Дендро терапевт Симеонова разказа още, че както самото дърво, така и плодовете му носят енергийната вибрация на славата. Носени близо до тялото, дават енергия, бодрост, пъргава мисъл и самочувствие.

За тайните на дивия кестен споделя и народния лечител Петър Димков. През месеците септември-октомври лечителят винаги държал в джобовете си по 2-3 кестена за изцеление и като естествен талисман срещу негативната енергия.

„Тези малки, кафяви, лъскави топчици са удивителни акумулатори на слънце, енергия и живот и я отдават щедро, с постоянно лъчение през цялата година“, учел Димков. Той бил убеден, че самото им носене или държане в длан оказва благотворно влияние върху ставите, сухожилията, мускулатурата и нервната система.

При стрес и неспокоен сън може да се сложат под възглавницата 5-6 кестена (не повече от 10). Те включват заложената в себе си психотерапевтична програма в действие веднага щом положим глава върху тях.

Димков съветвал към вълшебството на кестена да се прибави и вълшебството на мисълта – двете големи сили на този свят. “Мисълта прочиства духа, а чрез духа и тялото слага в ред себе си, тъй като тя го зове към същото. А към каквото призовава тя – то се осъществява“, разяснявал народният лечител Димков.

Той препоръчвал още изработка на възглавница от няколко кестена, зашити в двоен тензух. При лягане се произнася «заклинателна формула» – популярния способ за заспиване като броене на числа или просто да помечтае човек, което разтоварва съзнанието и отключва благотворното влияние на есенния плод.

Кестените са широко разпространени в кухнята на много култури, но най-вече в няколко азиатски държави – Китай, Япония и Корея, както и в някои европейски страни – Франция, Испания, Италия, Гърция и Турция.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via